söndag 18 januari 2009

Yngre synder

Igår firades den äldste arvingens födelsedag. Det var ingen stor händelse i sig eftersom han fyllde år redan på onsdagen. Vad som däremot var stort var att Hitlerpappans bror, Mekanikern, för första gången lät resten av släkten träffa hans nya flickvän. Till Hitlerpappans munterhet och Fångvaktarens avundsjuka så visade sig denna flickvän vara sexton år yngre än Mekanikern. Att just denna ålderskillnad leder till en enorm munterhet från Hitlerpappans sida beror på följande:

När Hitlerpappans bror var sexton år gammal fick han vid ett tillfälle syn på en tidningsartikel om en, på den tiden, känd och ganska folkkär svensk artist. Denne artist hade nyligen fyllt 32 år och det var bl.a. det som artikeln handlade om. Den handlade dock även om artistens senaste kärlek, en sextonårig flicka. Mekanikern ansåg det vara fruktansvärt äckligt att "en så gammal gubbe var tillsammans med en så ung tjej!" Och detta tjatade han om i flera timmar. Naturligtvis var Hitlerpappan tvungen att retas med brodern så att denne blev ännu mer upprörd hela tiden. Det är storebröders plikt att reta småbröder.

Hur det än var har Hitlerpappan aldrig kunnat glömma denna händelse och nu, när brodern uppnått sitt 45:e levnadsår är denne alltså ihop med en sexton år yngre kvinna. Det bäddar för att Hitlerpappan kommer att få en hel del tillfällen att retas. Och det kommer han att göra.

Denna dagen har till största delen ägnats åt tvätt. Massor av tvätt. Månadstvättstugan har varit upptagen ända sedan den tionde januari. Det lustiga är att de som har minst antal barn har flest tider i tvättstugan. Å andra sidan finns det gott om tider i veckotvätten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha, kul sånt där med åldersskillnader. Mellan mig och J är det 12 år, fast det märks inte :P

Hur var flickvännen då? :)


Och ja, nu börjar det bli ordning i bloggen, fast det är inte klart än, ny header osv ska fixas, men det får vänta lite.

Absolut, mer kvinnojourare behövs, jag tror det kommer bli väldigt kul faktiskt. Ser verkligen fram emot utbildningen, mycket intressanta besök och föreläsningar som väntar :D

Aha, är det det som krävs för att bli en riktig man? Tror inte J har uppfyllt det kravet faktiskt.. haha