söndag 5 april 2009

Hitlerpappan är tillbaka

Hitlerpappan har varit strängt upptagen med en av mänsklighetens största bördor, nämligen arbete i sitt anletes svett. Och svett är precis vad det handlar om. Minsta plusgrad ute får temperaturen inne på Hitlerpappans arbetsplats att stiga exponentiellt. Lägg därtill en massa fukt så har Hitlerpappans arbete en närmast tropiskt atmosfär vid lunch.

Arbetstiderna har dessutom ändrats till skiftarbete, vilket innebär att Hitlerpappan under en vecka kliver upp vid den okristliga tidpunkten 04.00 och under den andra veckan inte kommer hem förrän 21.00. Sammantaget är Hitlerpappan oftast för trött för att göra annat än sova. Därav det långa uppehållet i skrivandet.

Hitlerpappan har också tvingats att köpa sig en annan bil. Den gamla drack närmare 2,5 liter milen vilket blev ohållbart, trots att det var etanol. Den nya, en gammal bedagad bil av svenskt märke, dricker omkring litern bensin. Den ska dock snarast bytas ut mot en annan bil av samma märke men något nyare och gärna lyxutrustad.

Arvingarna har sett fram emot påsklovet. Det ska Hitlerpappan nog ändra på. Barn ska älska att vara hemifrån, dvs. i skolan och lära sig saker. Att ha barnen hemma kostar pengar och med tanke på att hustrun snart ska säga upp sig från sitt deltidsarbete så bör barnen så fort som möjligt inse att de: A) bör ta extralektioner. B) skaffa sig en försörjningsmöjlighet.

Trötter har för övrigt tackat ja till ett sommarjobb. Han kommer att vara hemifrån större delen av sommaren. Det innebär att Hitlerpappans kostnader för mat minskar i motsvarande grad.

Rakbladet söker sommarjobb för fullt, trots att hon inte har någon större chans att få ett på grund av åldern. Möjligtvis kan vi hjälpa henne till att få ett sommarjobb som jordgubbsplockare.

1 kommentar:

C sa...

Den gratulationen tackar jag för. Inte så värst sent heller för den delen.
Uppskattat som sjutton iaf!