måndag 8 december 2008

Tvättdag med förhinder

En av Hitlerpappans favoritsysselsättningar är att tvätta. Han tycker att det finns något terapeutiskt i att bära ner smutskläder i tvättstugan och sedan bära hem samma kläder rena och doftande av tvättmedel. Problemet är att Hustrun gärna blandar sig i tvättandet, ofta med katastrofalt resultat. Som under den gångna helgen exempelvis. HP var på lördagen helt övertygad om att det skulle tvättas den dagen. Hustrun menade att han hade fel, det var dagen efter, alltså söndagen det skulle tvättas. Detta gjorde Hitlerpappan något tveksam, trots att alla hans instinkter sa honom att han hade rätt.

Han bestämde sig för att kontrollera saken, nere i tvättstugan, men fick så en snilleblixt. Hade han inte tagit för vana att skriva in tvättider i datorn? Till Firefox finns det ett utmärkt plug-in för just påminnelser om födelsedagar, firmafester och tvättider. Detta hade Hitlerpappan naturligtvis installerat för länge sedan. HP struntade alltså i tvättstugan utan gick istället till datorn för att kontrollera huruvida lördagen eller söndagen var tvättdag.

Till hans förvåning hade tydligen Hustrun haft rätt. Det stod klart och tydligt att söndagen var tvättdag denna vecka. Trots sin gnagande känsla av att något var fel gick han inte ner i tvättstugan för att kontrollera. Det var mycket dumt gjort.

För naturligtvis var det fel. Hitlerpappans magkänsla hade helt rätt redan från början. Det var lördagen som var tvättdag, inte söndagen, och hade Hustrun haft vett att hålla tyst, så hade inte HP blivit tveksam och kontrollerat sin felaktiga uppgift i datorn. Då hade Hitlerpappan samlat ihop smutstvätten precis som vanligt, gått ner i tvättstugan och tvättat. Hade det då visat sig att det var söndagen som var tvättdag så hade ingen större skada skett eftersom HP då hade sett det som förberedelser.

Som tur var fanns det en ledig tvättid på måndagen. Det var tur det, eftersom sex personers tvätt ökar proportionellt med dagar utan tvättid. Ja, utom i Hitlerpappans fall eftersom han tidigt lärde sig att gå i samma jeans och t-shirt i mer än tre timmar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oh, det här ska bli en rolig blogg att läsa ;D